Videochatul este un domeniu destul de controversat, chiar daca sumele vehiculate sunt extrem de mari. Tabu, imoral, ilegal sunt cateva atribute pe care oamenii le asociaza acestui domeniu. Realitatea e ca in lume exista peste 150000 de mii de modele online, iar unele dintre ele isi asuma viata pe care o duc, insa unele nu. Daca te gandesti la videochat ca la o posibila meserie pentru tine, citeste mai departe cateva lucruri pe care, poate, nu le stiai despre videochat si despre modelele online.
Mit sau adevar? Modelele de videochat castiga sume fabuloase
Peste tot se vehiculeaza sume extraordinare, bonusuri care depasesc cu mult salariul mediu pe economie si posibilitati senzationale. De la achizitia propriei case intr-un an si pana la independenta financiara si venituri lunare de zeci de mii de euro, avantajele care inunda internetul ne duc cu gandul la venituri facile, aproape garantate oricui se angajeaza ca model de videochat.
Adevarul e ca sunt putine femei care ajuns sa castige astfel de sume. La fel ca in alte domenii, e vorba de multa munca, oboseala, stres, pentru a ajunge, poate, la venituri notabile. Insa nu exista o siguranta a obtinerii de venituri impresionante.
Realitatea e greu de stabilit din moment ce fluturasii de salariu nu sunt la vedere iar marketingul si promovarea luxului si a opulentei in videochat ar putea inseamna un adevar, dar si o impachetare a acestuia.
Pe langa un venit modest, modelele de videochat pot incerca si frustrarea de a nu se fi descurcat suficient de bine intr-un domeniu despre care ele stiu ca inseamna o munca usoara si venituri senzationale, rapide si sigure. Prin urmare, chiar daca sa obtii un job de model de videochat nu e greu, internetul fiind plin de anunturi de angajare videochat in Romania, provocarea vine dupa angajare. Atat la nivel fizic, cat si la nivel emotional.
Oboseala si depresia, dusmanii invizibili
Competitivitatea, jocurile de rol, stresul si stradania de a atrage, de a retine si de a controla “membrii platitori” pentru a-si asigura un venit recurent isi vor spune cuvantul la un moment dat.
Sigur, ai putea spune ca exista competitivitate si stres in orice job, insa, potrivit psihologilor, jocul de rol si viata dubla pe care o duc modelele de videochat pot afecta negativ starea psihica si pot duce la epuizare si depresie.
„Pe termen mediu si lung poate fi foarte periculos pentru ca exista posibilitatea sa nu mai iasa din rol. Si atunci ea sa se astepte la cei din jur sa se poarte cu ea precum se purtau clientii”, a explicat psihologul Daniel Ivanescu pentru Digi24
In plus, videochatul nu inseamna doar sexualitate, ci si discutii cu oameni care au anumite frustrari, nesigurante si isi expun problemele in fata unor persoane care nu sunt invatate sa gestioneze eficient emotiile lor si ale celorlalti.
„Ma incarc foarte mult cu problemele lor si la un moment dat ajung sa imi pierd si eu increderea in mine si increderea in barbati in general”, a spus unul dintre modelele unui studio de videochat pentru aceeasi sursa.
Daca lucrezi deja in acest domeniu si simti ca iti pierzi increderea in tine sau ca esti afectata negativ, cauta ajutorul unui psiholog. Chiar daca studioul poate pune la dispozitia fetelor un terapeut, uneori, un psiholog independent ar putea sa reprezinte o varianta mai buna.
Inca nu stii ce presupune munca de model de videochat? Afla mai multe in articolul Cum sa faci videochat.